Labo bekroond als meest verdienstelijke onderneming: "Wij helpen in heel Europa honden en paarden van artrose af"

2018-05-14

Evergem - Anacura, een internationaal vermaard onderzoekslaboratorium met hoofdzetel in de industriezone Nest, is tijdens de zevende editie van de Nacht van de Ondernemer uitgeroepen tot meest verdienstelijke Evergemse bedrijf van het jaar.

Vezo_award_1
Het in industriezone Nest gevestigd laboratorium Anacura is in 1985 opgericht onder de naam Labo Nuytinck. In dertig jaar is het uitgegroeid tot een groep met drie bedrijven, samen goed voor 230 werknemers en een jaaromzet van ruim 25 miljoen euro.

“Wij bieden een breed gamma aan van medische en farmaceutische analyses uit, onder meer voor artsen”, vertelt Griet Nuytinck die twee van de drie bedrijven leidt. “Onder de noemen Anacura Life Sciences voeren we ook analyses uit voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.”

Stamcellen kweken

In Anacura’s derde luik Global Stem Cell Technology, geleid door Jan Spaas, worden stamcellen ontwikkeld voor diergeneeskundige toepassingen. “We kweken stamcellen die moeten dienen om paarden te genezen van artrose”, vertelt Spaas. “Alleen al in Europa kampen 1,4 miljoen paarden met die gewrichtsaandoening. De registratie van ons geneesmiddel zit in de laatste fase. Later ontwikkelen we wellicht een gelijkaardig product voor de 15 miljoen honden die aan artrose lijden.”

“Door opleidingen aan te beiden en doorgroeimogelijkheden te creëren, investeren we sterk in onze medewerkers”, zo geeft Griet Nuytinck nog mee.

Tafeltennis en verse soep

“We motiveren hen ook tot een gezonde levensstijl en zetten hen aan om meer te bewegen. Naast het bedrijf hebben we een looppiste, we voorzien in loopkleding en betalen het inschrijvingsgeld voor loopwedstrijden. Anacura organiseert ook tafeltennistornooien en yogasessies, én we bieden onze mensen dagelijks vers fruit en soep aan.”

Door systematisch bij lokale kmo’s en zelfstandigen te kopen, stimuleert het bedrijf ook bewust de Evergemse economie. “En om ons steentje bij te dragen tot vlotter en minder verkeer, kunnen onze medewerkers sinds kort ook fietsen leasen”, klinkt het nog.

(© Het Nieuwsblad)

Wenst u meer informatie?

Wenst u meer informatie?

Values Anacura

KWALITATIEF

INTEGRITEIT

EVIDENCE BASED