Rolstoelloper Obe (8) en anacura-team lopen samen Urban Trail in Gent

2022-10-30

Op zondag 23 oktober was Obe (8) één van de finishers in de Urban Trail Run in Gent. Een prachtprestatie, zeker als je weet dat Obe in een rolstoel zit. Samen met een team medewerkers van anacura en mama Liesbeth overwon hij de hindernissen in de stad.

image00092

De deelname van Obe en andere rolstoellopers aan de Urban Trail kaderde in een initiatief van Onafhankelijk Leven. De vzw brengt mensen in een rolstoel en medewerkers van bedrijven samen, zodat ze in teamverband een trailrun kunnen afleggen.

“In de eerste plaats is dit een leuke ervaring voor de rolstoellopers en hun teams. Maar we willen ook een maatschappelijk signaal geven: mensen met een fysieke of verstandelijke beperking hebben recht op assistentie, recht op een leven in onze samenleving”, aldus Dave Ceule, directeur bij Onafhankelijk Leven. Door de hindernissen in een trailrun denken veel mensen dat je in rolstoel niet kan deelnemen, maar met de juiste ondersteuning is álles mogelijk.

Metafoor voor het leven

Anacura was één van de acht bedrijven die een team afvaardigden om een rolstoelloper te begeleiden. “We hebben heel veel plezier gemaakt met Obe, zowel tijdens de Urban Trail zelf als tijdens de training die we vooraf organiseerden”, vertelt Lieve De Meester van anacura. “Tezelfdertijd was iedereen van ons zich zeer goed bewust van de dieperliggende boodschap: een samenleving staat voor samen leven. En dat betekent dat je elkaar helpt als het nodig is.”

Wenst u meer informatie?

Wenst u meer informatie?

Values Anacura

KWALITATIEF

INTEGRITEIT

EVIDENCE BASED