Sinds 28 juni 2021 kan u voor een Covid-19 PCR afname in het kader van reizen en evenementen terecht in de staalafnamepost van het laboratorium in Evergem (Noorwegenstraat 4).

Afnames gebeuren enkel op afspraak met een CTPC-code (Covid-19 Test Prescription Code).

Hierbij geven we u graag de praktische richtlijnen.

Hoe een afspraak maken

 • Indien u een CTPC-code heeft, kunt u online een afspraak maken via www.mijngezondheid.be of rechtstreeks op onze website www.nuytinck.be/nl/patient.

 • Patiënten zonder digitale toegang (en dus geen mogelijkheid om een CTPC-code op te zoeken) kunnen telefonisch een afspraak maken via onze Covid-lijn op 09 257 20 10.
  Afspraken kunnen NIET gemaakt worden via het algemeen telefoonnummer van het labo.

 • Let op: een CTPC-code is 10 dagen geldig. Meer dan 10 dagen op voorhand kan er dus geen afspraak vastgelegd worden.

Hoe een CTPC-code aanvragen voor een Covid-19 PCR test en een afspraak vastleggen

Op de website www.mijngezondheid.be logt u in met uw identiteitskaart of via ItsMe.

Opgelet: vraagt u een CTPC-code aan voor een familielid, log dan zeker apart in met de identiteitskaart van die persoon! (Anders verliest u uw eigen gratis test).

Ga naar de rubriek COVID-19 Persoonsgegevens:

1/ Klik op ‘Een code voor een gratis of betalende PCR test aanvragen

De overheid controleert dan of u al dan niet recht hebt op 2 gratis Covid-19 PCR testen. Bij het invullen van de aanvraag geeft u uw GSM-nummer in. Via SMS ontvangt u uw CTPC-code.

2/ Klik op ‘Afspraak maken voor een test met een code

Volgende vragen dient u in te vullen:

 • Hebt u een activatiecode? -> ja

 • Hebt u een test nodig om op reis of naar een evenement te gaan? -> ja

 • Hebt u symptomen van Covid-19? -> nee

Klik dan op ‘Kies een staalafnamepost’

 • Geef de postcode 9940 in

 • Kies Labo Nuytinck

 • Klik op ‘Boek een staalafname’ -> u komt dan rechtstreeks in onze online agenda terecht

Ik heb een afspraak, wat meenemen

 1. Identiteitskaart + pincode

 2. CTPC-code, indien beschikbaar

 3. Indien geen CTPC-code beschikbaar, bij voorkeur betalen via bancontact of eventueel cash geld (€50)

Wat is de kostprijs van een Covid-19 PCR test

Indien u over een CTPC-code voor een gratis test beschikt, wordt de test volledig terugbetaald door de mutualiteit.

In alle andere gevallen bedraagt de kostprijs van een Covid-19 PCR test 50 €. De betaling gebeurt ter plaatse na de afname, bij voorkeur via bancontact of eventueel cash.

Waar kan ik mijn resultaat vinden

Indien een test in het kader van een reis of evenement elektronisch werd aangevraagd, kunt u het resultaat eveneens raadplegen op de website www.mijngezondheid.be en via de CovidSafeBE-app.

Het labo rapporteert de testresultaten van zodra beschikbaar aan de databank van de overheid, anderhalf uur later is het certificaat beschikbaar op de website www.mijngezondheid.be en in de CovidSafeBE-app.

Bij vragen over de Corona-certificaten kunt u terecht op de centrale helpdesk COVID-certificaten op het nummer 078/ 78 78 50.

U kunt uw Covid resultaat gemakkelijk terugvinden via CoZo, https://www.cozo.be. Indien de aanvraag via uw  arts verliep en ons  op de hoogte bracht dat het gaat om een test voor vertrek op reis/evenement  zal u op CoZo een Engelstalig rapport terug vinden. Dat rapport kunt u downloaden en afdrukken.

Hoelang duurt het voor mijn resultaat gekend is

Ons streven is om de resultaten voor SARS-CoV-2 PCR testen te rapporteren binnen de 24u na ontvangst van het staal in het laboratorium.
In uitzonderlijke omstandigheden slagen we daar niet in, namelijk wanneer er op eenzelfde dag ongewoon veel stalen toekomen of in geval zich er een technisch probleem voordoet. Om die reden vragen we met aandrang om steeds rekening te houden met een marge van 48u.
Uitzonderlijk wordt de limiet van 48 uur niet gehaald. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk gesteld worden voor laattijdige resultaten, en bijgevolg niet aansprakelijk gesteld worden voor enige indirecte of gevolgschade. In ieder geval zal de mogelijke aansprakelijkheid altijd beperkt zijn tot de terugbetaling (of het niet aanrekenen) van de uitgevoerde test.