Beste patiënt,

Hierbij vindt u een antwoord op enkele vaak gestelde vragen over COVID resultaten.

Waar kan ik mijn resultaat vinden?

Uw COVID resultaat kan u gemakkelijk terugvinden via CoZo, https://www.cozo.be/ . Indien uw arts ons op de hoogte bracht dat het gaat om een test voor vertrek op reis zal u op CoZo een Engelstalig rapport vinden. Dit kan u downloaden en afdrukken.

Wanneer is het resultaat beschikbaar?

Ons streven is om de resultaten voor SARS-CoV-2 PCR testen steeds binnen de 24u af te leveren na ontvangst van het staal in het laboratorium. In uitzonderlijke omstandigheden slagen we daar niet in, namelijk wanneer er op eenzelfde dag uitzonderlijk veel stalen toekomen of in geval zich er een technisch probleem voordoet. Dat is de reden dat we aan reizigers aanraden om steeds rekening te houden met een marge van 48u. Uitzonderlijk halen we ook de limiet van 48 uur niet. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk gesteld worden voor laattijdige resultaten.

Kan ik naar het labo komen om een COVID test te laten afnemen?

Er worden in ons labo geen testen afgenomen. Gelieve hiervoor contact op te nemen met uw huisarts of met een testcentrum.

Kan ik een met de hand ondertekend en gestempeld rapport verkrijgen?

Wij leveren geen met de hand ondertekende en gestempelde rapporten af. Het elektronisch gevalideerde rapport is hieraan gelijkwaardig.

Het klinisch-biologen team Labo Nuytinck