Nieuwe locatie, betere en snellere service voor Brugse huisartsen en patiënten

2022-11-25

Sinds maandag 7 november 2022 is Labo Nuytinck Brugge terug te vinden aan de Legeweg 176, 8200 Brugge. De verhuizing naar een nieuwe plek kadert in de verdere professionalisering en groei van het labo.

“Ons doel? De huisartsen en patiënten in de Brugse regio een nog betere en snellere dienstverlening bieden!”, aldus operationeel manager Griet Driesschaert.

Medewerkers Labo Nuytinck Brugge

Bijna dertig jaar lang bevond Labo Nuytinck Brugge zich langs de Brugse binnenring, meer bepaald aan de Gulden-Vlieslaan 15. De verhuizing naar de Legeweg voelt dan ook aan als de start van een nieuw hoofdstuk voor de Brugse afdeling van Labo Nuytinck.

“Onze medewerkers keken al maanden uit naar de verhuizing”, vertelt Griet Driesschaert, operationeel manager van het labo in Brugge. “Iedereen voelt dat we dankzij onze nieuwe locatie opnieuw een stap vooruit zetten. We groeien, verbeteren onze dienstverlening voor patiënten en huisartsen en versterken onze opleidingscapaciteit met een in-house auditorium. De ruime parking aan de Legeweg is een troef.”

‘Internationale klanten, lokale verankering’

Labo Nuytinck Brugge maakt deel uit van de Belgische groep anacura. De groep omvat twee takken, Labo Nuytinck (met vestigingen in Brugge en Evergem) en AnaBioTec (Evergem). Labo Nuytinck is een medisch laboratorium dat testen uitvoert voor (huis)artsen, woonzorgcentra en psychiatrische instellingen. AnaBioTec is een onafhankelijk analysecentrum dat farmaceutische bedrijven ondersteunt bij de ontwikkeling van innovatieve therapieën.

“anacura werkt internationaal met een lokale verankering ”, onderstreept Griet Nuytinck, ceo van anacura. “De continue professionalisering van onze activiteiten gaat dan ook altijd hand in hand met onze lokale verankering: we werken voor én met mensen uit onze regio. De verhuizing van ons labo in Brugge past volledig in dat verhaal.”

anacura in enkele cijfers

  • anacura telt 250 medewerkers;

  • van die 250 medewerkers werken er 150 voor Labo Nuytinck;

  • Labo Nuytinck Brugge telt 60 medewerkers, Labo Nuytinck Evergem 90.

Wenst u meer informatie?

Wenst u meer informatie?

Values Anacura

KWALITATIEF

INTEGRITEIT

EVIDENCE BASED